NOVA HONDA CRF1100L AFRICA TWIN 2020

NOVA HONDA CRF1100L AFRICA TWIN 2020

Prenovljena in večja 2020 Africa Twin Adventure Sports je še bolj potovalno usmerjena kot prej. Je udobnejša in tehnološko dovršena, zato na svojih poteh ne pozna ovir.

Večji agregat s 1.084 kubičnimi centimetri zdaj zmore 75kW (102KM) / 7,500/min in 105 Nm / 6,250/min. Primerno sta dodelana tudi menjalnik in sklopka. Kljub večjemu in močnejšemu Euro5 agregatu in boljši opremi je zdaj Africa Twin Adventure Sports lažja za kar 5 kg.

Rezervoar goriva prejme 24.8 litra, kar omogoča več kot 500 kilometrski doseg. Sprednja maska in vizir sta večja in ponujata odlično vetrno zaščito. Po novem je vizir po višini 5-stopenjsko nastavljiv. Večja in močnejša je zaščita karterja, zadnji nosilec je aluminijast. Serijska oprema vključuje tempomat, USB vtičnico, 12V vtičnico in ogrevane ročice.

Kot opcijo si lahko pri Africa Twin Adventure Sports izberete elektronsko nastavljivo vzmetenje Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA™), ki se prilagaja obtežitvi, potrebam in terenu. Tovarniške so 4 nastavitve in sicer – SOFT, MID, HARD in OFF-ROAD. Način USER pa vam omogoča povsem osebne nastavitve. Showa EERA™ prilagaja blaženje izbranemu načinu vožnje Riding Mode in zagotavlja učinkovito blaženje v različnih situacijah – udobje pri nižjih hitrostih in stabilnost pri višjih.

Prednapetost zadnje vzmeti lahko elektronsko nastavljate pri ustavljenem vozilu. Na izbiro imate 4 obtežitve : voznik / voznik s prtljago / voznik in sopotnik / voznik, sopotnik in prtljaga. Dodatna izbira USER vam dovoli izbrati blaženje spredaj in zadaj ter eno od 24 nastavitev prednapetosti zadnje vzmeti.

Odmik od tal znaša konkretnih 250mm, kar pride še posebej prav pri terenski vožnji. Povsem nastavljivo vzmetenje s hodom 230mm spredaj in 220mm zadaj omogoča presenetljive zmogljivosti na terenu in na cesti. Za boljše vozne lastnosti so inženirji izboljšali tudi okvir in vzmetenje. Zadnja aluminijasta vilica po vzoru tekmovalne CRF450R izboljšuje oprijem zadnjega kolesa. Za lažje popravilo pnevmatik je Africa Twin Adventure Sports obuta v pnevmatike brez zračnice. Poleg serijskih pnevmatik so homologirane tudi grobo profilirane terenske pnevmatike – spredaj 90/90-21M/C 54S in zadaj 150/70B 18M/C 70Q, s hitrostno omejitvijo 180km/h oziroma 160km/h.

Africa Twin Adventure Sports ima po novem enako višino sedeža kot Africa Twin in sicer 850-870 mm, kar je 50mm nižje kot pri prejšnje modelu. Sedež je v prednjem delu za 40mm ožji za lažje doseganje tal in oblikovan za lažje gibanje naprej in nazaj. Opcijsko je možno naročiti nižji 825-845mm ali višji 875-895mm sedež. Robustni ščitniki rok so serijska oprema.

Nova sodobna 6-osna enota Inertial Measurement (IMU) kontrolira :
– 4 načine vožnje Riding Modes ( URBAN, TOUR, GRAVEL in dodatno OFF-ROAD )
– 7-stopenjski sistem proti zdrsu zadnjega kolesa HSTC, ki ga je možno izklopiti
– protiblokirni zavorni sistem Cornering ABS, ki preprečuje blokiranje koles tudi v nagibu in vključuje tudi nastavitve za terensko vožnjo
– 3-stopenjski sistem proti dvigu prednjega kolesa Wheelie Control, ki omogoča na 1. stopnji bolj kontroliran dvig prednjega kolesa, na 3. stopnji pa preprečuje kakršenkoli dvig le-tega. Možno ga je povsem izklopiti.
– sistem proti dvigu zadnjega kolesa Rear Lift Control
– 3-stopenjskim sistemom za svetenje v ovinek Cornering Lights, ki prilagaja osvetlitev ovinka glede na nagib in hitrost ( le pri verziji Adventure Sports )
– Sistem plina Throttle By Wire (TBW) je dodatno razvit in:
– omogoča 4 različne moči POWER in karakterje agregata
– 3 stopnje zaviranja agregata Engine Braking

Revolucionarni barvni TFT zaslon na dotik velikosti 6.5 palcev vam omogoča nadzor nad vsemi sistemi motocikla. Vključuje tudi Apple CarPlay®, ki omogoča prikaz in uporabo vašega Apple iPhone® kar preko zaslona na dotik. Tako lahko uporabljate tudi različne aplikacije za navigacijo. Bluetooth povezava omogoča prostoročno upravljanje telefonov iPhone® ali Android preko stikal na levem krmilu. Zaslon na dotik lahko upravljate tudi z rokavicami. USB vtičnica se nahaja ob zaslonu.

Dvojne prednje LED luči so po novem opremljene s sistemom za boljšo vidnost podnevi Daytime Running Lights (DRL). Africa Twin Adventure Sports je dodatno opremljena s 3-stopenjskim sistemom za svetenje v ovinek Cornering Lights, ki prilagaja osvetlitev ovinka glede na nagib in hitrost.

Tudi tempomat je del bogate serijske opreme. Smerokazi imajo funkcijo zaviranja v sili s katero opozorijo ostale udeležence v prometu na močno zaviranje (nad hitrostjo 50km/h). Sistem za prestavljanje navzgor brez uporabe sklopke (quickshifter) ostaja na spisku dodatne opreme.

4 načini vožnje (Riding Modes) so tovarniško prilagojeni različnim potrebam voznika:
– TOUR ponuja največjo moč Power (1), srednje zaviranje agregata Engine Braking (2), aktiven cestni Cornering ABS.
– URBAN ponuja srednjo moč Power (2), srednje zaviranje agregata Engine Braking (2), aktiven cestni Cornering ABS.
– GRAVEL ponuja najmanjšo moč Power (4), najmanjše zaviranje agregata Engine Braking (3). Aktiven terenski Cornering ABS brez možnosti izklopa ABS na zadnjem kolesu.
– OFF-ROAD ponuja manjšo moč Power (3), najmanjše zaviranje agregata Engine Braking (3). Aktiven terenski Cornering ABS z možnostjo izklopa ABS na zadnjem kolesu.
Tudi znotraj teh 4 izbranih načinov si lahko sami nastavite : 7-stopenjski HSTC z možnostjo izklopa, 3-stopenjski Wheelie Control z možnostjo izklopa in pri verziji DCT še 3-stopenjski Sport program za prestavljanje.

Poleg tega ima voznik na voljo še 2 načina USER 1 & 2, ki ponujata možnost osebnih nastavitev – moč Power 1-4, zaviranje agregata Engine Braking 1-3 in parametre ABS (cestni/terenski).

Lahko si omislite Africo Twin Adventure Sports s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko in možnostjo ročnega prestavljanja (DCT). Unikatni DCT je Honda prvič ponudila trgu leta 2009 in od takrat v Evropi prodala več kot 100.000 motociklov s tem menjalnikom.

DCT odlikujejo izredno hitra prestavljanja, povsem brez prekinitve pogona in izgub. Prednosti tega dovršenega samodejnega menjalnika je kar nekaj. Ni možno zgrešiti prestave in poškodovati zobnikov. Agregat ne more neželeno ugasniti, niti ga ni možno preobremeniti s previsokimi vrtljaji. Ker lahko voznik povsem prepusti prestavljanje je vožnja precej manj utrujajoča.

DCT na pustolovski Africi Twin Adventure Sports je povsem prilagojen terenski vožnji. Z gumbom G na TFT zaslonu lahko dodatno izboljšate občutek za zadnje kolo. DCT za najbolj učinkovito in prijetno prestavljanje upošteva tako klance kot tudi nagib motocikla.

Voznik si lahko izbere 3 načine delovanja DCT menjalnika :
– D (drive) je namenjen ekonomični vožnji
– S (sport) ponuja na izbiro 3 stopnje bolj športnega prestavljanja pri višjih vrtljajih
– MT (ročno) povsem prepušča prestavljanje vozniku z gumbi na levem krmilu
Tudi v samodejnih načinih D in S lahko voznik v trenutku z gumbom prestavi v želeno prestavo. DCT se potem v primernem trenutku sam vrne v samodejni način.

V našem salonu konec novembra začetek decembra 2019.

Mi se že veselimo pa vi?

Tehnični podatki:

Motor:tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 8-ventilski, vrstni dvovaljnik

Prostornina:1084 cm3

Največja moč:75 kW ( 102 KM ) / 7.500/min

Največji navor:105 Nm / 6.250/min

Zagon:električni

Vbrizg goriva:elektronski vbrizg PGM-FI

Dimenzije (d x š x v):2.330 x 960 x 1.560 mm (višina 1.620 mm z vizirjem v visokem položaju)

Medosje:1.575 mm

Višina sedeža:850/870 mm nastavljiv ( opcija – nižji sedež 825/845 mm, višji sedež 875/895mm )

Posoda za gorivo:24,8 l

Pnevmatika spredaj:90/90-21M/C 54H (brez zračnice – tubeless)

Pnevmatika zadaj:150/70R18M/C 70H (brez zračnice – tubeless)

Zavore:2K/K, corner ABS ( izklopljiv na zadnjem kolesu za terensko uporabo )

Masa:238kg, 240kg z elektronskim vzmetenjem, 248kg DCT, 250kg DCT z elektronskim vzmetenjem ( pripravljen za vožnjo )

Poraba goriva:4,9 l/100km ( 4,8 l/100km DCT )

Izpusti CO2:112 g/km ( 110 g/km DCT )

 

 

Login

Lost your password?